Hotels in Namen

Namen, gelegen in het zuiden van België, is een perfecte bestemming voor een ontspannende en schilderachtige vakantie. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, pittoreske straatjes en bruisende culturele scene.

 

Een van de beste manieren om de stad te verkennen is te voet. Maak een wandeling door de oude binnenstad en bewonder de indrukwekkende citadel van Namen. Bezoek de Saint-Aubin-kathedraal en bewonder de prachtige gotische architectuur. Slenter door de charmante straatjes van de stad en geniet van de lokale winkels, boetieks en restaurants.

 

Een andere populaire activiteit in Namen is een boottocht op de rivier de Maas. Tijdens de tocht kun je genieten van het prachtige landschap van de Ardennen en de prachtige natuurlijke omgeving van de regio.

 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is er het Félicien Rops-museum. Dit museum is gewijd aan de beroemde Belgische kunstenaar en biedt een unieke blik op zijn leven en werk.

 

Als je een liefhebber bent van de Belgische keuken, mag je een bezoek aan Namen niet missen. De stad staat bekend om zijn heerlijke gerechten en lokale specialiteiten, waaronder stoofvlees met friet, Belgische wafels en chocolade.

 

Kortom, Namen is een geweldige bestemming voor een ontspannen vakantie, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving, de rijke geschiedenis en cultuur en natuurlijk het heerlijke eten en drinken van België.

Beste plekken om te bezichtigen in Namen.

hotels in Namen
Saint-Aubin-kathedraal

Saint-Aubin-kathedraal.

De Saint-Aubin-kathedraal, gelegen in het hart van de historische stad Namen, België, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De bouw van de kathedraal begon in de 14e eeuw en werd pas voltooid in de 16e eeuw. Het indrukwekkende exterieur wordt gekenmerkt door spitsboogramen, hoge gewelven en prachtige sculpturen. Binnenin de kathedraal vindt men prachtige glas-in-loodramen, een indrukwekkend orgel en talloze andere kunstwerken. De Saint-Aubin-kathedraal is niet alleen een belangrijk religieus gebouw, maar ook een belangrijke toeristische attractie en cultureel erfgoed. Het is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.

hotels in Namen
Boottocht op de Maas

Boottocht op de Maas.

Een boottocht op de Maas in Namen is een geweldige manier om deze historische stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Tijdens de tocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de omliggende heuvels, terwijl u ontspant op het dek van de boot. U vaart langs de imposante Citadel van Namen, de schilderachtige oevers en de bruggen die de Maas overspannen. Onderweg hoort u interessante verhalen over de geschiedenis van de stad en de rivier. Een boottocht op de Maas is een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader voor toeristen die Namen bezoeken.

hotels in Namen
Félicien Rops-museum

Félicien Rops-museum.

Het Félicien Rops-museum in Namen is een eerbetoon aan de beroemde Belgische kunstenaar Félicien Rops, die vooral bekend staat om zijn gravures en schilderijen met erotische thema’s. Het museum biedt een fascinerende blik op het werk van deze controversiële kunstenaar, evenals op de sociale en culturele context van zijn tijd. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide collectie gravures, schilderijen, tekeningen en sculpturen, evenals een inzicht krijgen in het leven en de persoonlijkheid van Félicien Rops zelf. Het museum is een must-see voor kunstliefhebbers die Namen bezoeken en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring.