Hotels in Brussel

Brussel is een stad die je absoluut eens in je leven gezien moet hebben. Het is de hoofdstad van België en het hart van Europa. Deze stad heeft zoveel te bieden, dat een vakantie in Brussel absoluut de moeite waard is. Of je nu houdt van cultuur, geschiedenis, architectuur, lekker eten, winkelen of gewoon ontspannen in een park, in Brussel vind je het allemaal.

 

Als je van geschiedenis houdt, mag je de Grote Markt van Brussel niet missen. Dit prachtige plein is omringd door mooie oude gebouwen en is het hart van de stad. Hier vind je ook het beroemde stadhuis, een meesterwerk van gotische architectuur. Vanaf de Grote Markt kun je gemakkelijk te voet de stad verkennen en de vele bezienswaardigheden ontdekken.

 

Een andere must-see in Brussel is het Atomium. Dit is een iconisch bouwwerk dat is ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het bestaat uit negen bollen die met elkaar verbonden zijn en de structuur van een ijzerkristal weergeven. Het Atomium biedt een spectaculair uitzicht over de stad en heeft ook een museum over de geschiedenis van de tentoonstelling.

Een vakantie in Brussel is ook een culinaire ervaring. De stad staat bekend om zijn chocolade, wafels en bier. Er zijn vele restaurants en cafés waar je van deze lekkernijen kunt genieten. Maar Brussel heeft ook een multiculturele bevolking, wat betekent dat je hier ook kunt genieten van gerechten uit vele andere landen.

 

Ten slotte is Brussel ook een groene stad. Het heeft vele parken en tuinen waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Het bekendste park is het Jubelpark, waar je ook verschillende musea kunt vinden.

 

Kortom, een vakantie in Brussel is een geweldige ervaring voor iedereen die houdt van geschiedenis, cultuur, lekker eten en ontspanning. De stad heeft voor ieder wat wils en je zult gegarandeerd met vele mooie herinneringen terugkeren.

Beste plekken om te bezichtigen in Brussel.

Hotels in Brussel
Het Atomium

Het Atomium.

Het Atomium is een iconisch gebouw in Brussel, België. Het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en staat bekend om zijn unieke ontwerp van negen bolvormige structuren die een ijzerkristal vertegenwoordigen. Het Atomium staat symbool voor de vooruitgang in de wetenschap en technologie en was oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke constructie. Het gebouw bleef echter zo populair dat het behouden bleef en zelfs gerenoveerd werd in 2006. Bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de bovenste bol en de geschiedenis van het Atomium ontdekken in het museum in de onderste bol. Het Atomium is een must-see attractie voor iedereen die Brussel bezoekt.

Hotels in Brussel
De Grote Markt

De Grote Markt.

De Grote Markt in Brussel is een van de meest indrukwekkende pleinen van Europa en een belangrijke toeristische attractie van de stad. Het plein staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische gebouwen, waaronder het imposante stadhuis en de gotische Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. De Grote Markt is ook een levendige plek waar je kunt genieten van heerlijke Belgische chocolade en bier in een van de vele cafés en restaurants die zich rondom het plein bevinden. Vooral in de zomer is de Grote Markt een bruisende plek met allerlei activiteiten en evenementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het plein door UNESCO is erkend als werelderfgoed.

Hotels in Brussel
Manneken Pis

Manneken Pis.

Manneken Pis is een iconisch standbeeld in het centrum van Brussel, België. Het kleine bronzen beeldje stelt een plassend jongetje voor en trekt jaarlijks duizenden toeristen aan. Het standbeeld heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw en is uitgegroeid tot een symbool van de Brusselse folklore en identiteit. Het wordt vaak aangekleed in verschillende kostuums, afhankelijk van de gelegenheid, en heeft zelfs een eigen garderobe met meer dan 1000 outfits. Het is een must-see attractie voor iedereen die Brussel bezoekt en is een levendig voorbeeld van de humor en creativiteit van de Belgen.