Hotels in Brugge

Brugge, ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’, is een prachtige middeleeuwse stad in België. Deze stad biedt een perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. De stad is gemakkelijk te bereiken met de trein of met de auto en is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie.

 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge is het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kunt u genieten van de middeleeuwse architectuur en prachtige pleinen zoals de Markt en de Burg. Het Belfort, een van de hoogste torens in België, biedt een prachtig uitzicht over de stad.

 

Een andere belangrijke attractie in Brugge is de grachten die door de stad lopen. Een boottocht door de grachten biedt een unieke manier om de stad te verkennen en vanaf het water kunt u verschillende delen van de stad bewonderen die anders moeilijk toegankelijk zijn.

Brugge is ook beroemd om zijn chocolade en bier. Er zijn talloze chocoladewinkels in de stad waar u kunt genieten van de lekkerste Belgische chocolade. Er zijn ook vele cafés en bierhuizen waar u kunt genieten van een lokaal biertje, zoals het beroemde Brugse Zot.

 

Als u van kunst houdt, mag u het Groeningemuseum niet missen. Hier kunt u genieten van werken van beroemde Vlaamse kunstenaars zoals Jan van Eyck, Hans Memling en Pieter Bruegel de Oude.

 

Brugge heeft ook veel groene ruimtes zoals het Minnewaterpark, waar u kunt genieten van een ontspannen wandeling of een picknick.

 

Kortom, Brugge is een stad die alles biedt voor een perfecte vakantie: geschiedenis, cultuur, natuur en heerlijk eten en drinken.

Beste plekken om te bezichtigen in Brugge.

hotels in brugge
Historisch stadscentrum Brugge

Historisch stadscentrum Brugge.

Het historisch stadscentrum van Brugge is een van de meest indrukwekkende en goed bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Het hart van de stad wordt gevormd door de Grote Markt, waar bezoekers kunnen genieten van de adembenemende architectuur van het Belfort, het stadhuis en de vele prachtige huizen langs de grachten.

 

Vanwege de historische en architecturale waarde van de stad is het historisch stadscentrum van Brugge opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoekers kunnen hier ronddwalen door de smalle straatjes en grachten, de vele winkels en restaurants bezoeken, of genieten van een ontspannen boottochtje over de kanalen. Kortom, het historisch stadscentrum van Brugge is een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, architectuur en cultuur.

hotels in brugge
Het Belfort

Het belfort.

Het belfort in Brugge is een iconisch gebouw dat de skyline van de stad domineert. Het imposante torengebouw staat op de Grote Markt en is een van de meest bezochte toeristische attracties van Brugge. Het belfort dateert uit de 13e eeuw en heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. Het herbergt een carillon met 47 klokken en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het belfort was oorspronkelijk bedoeld als uitkijktoren, maar diende later ook als opslagplaats voor stadsarchieven en als gevangenis. Het is een belangrijk onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed van Brugge en is een must-see voor elke bezoeker van de stad.

hotels in brugge
De Burg

De Burg.

De Burg in Brugge is een prachtig plein in het historische centrum van de stad. Het is omringd door verschillende gebouwen die elk hun eigen verhaal hebben, zoals het stadhuis, de Heilig-Bloedbasiliek en het Landhuis. Op het plein vind je ook een standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck, twee lokale helden uit de middeleeuwen. In de zomermaanden is De Burg het decor voor verschillende evenementen, zoals de bekende Historium Story, waarbij je door middel van virtual reality terug in de tijd gaat naar het middeleeuwse Brugge. Een bezoek aan De Burg mag niet ontbreken tijdens een trip naar Brugge.