Hotels in Antwerpen

Antwerpen is een populaire bestemming voor een stedentrip in België. Deze stad aan de Schelde heeft veel te bieden voor zowel cultuur- als shopliefhebbers. Een vakantie in Antwerpen kan gevuld worden met het bezoeken van historische bezienswaardigheden, het ontdekken van de trendy wijken en het proeven van heerlijke Vlaamse gerechten.

 

Een van de belangrijkste attracties in Antwerpen is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dit prachtige gotische bouwwerk dateert uit de 14e eeuw en heeft een hoogte van 123 meter. Binnenin vind je werken van beroemde Vlaamse kunstenaars zoals Rubens en Van Dyck.

 

Een andere populaire bezienswaardigheid is het Rubenshuis. Dit is het voormalige woonhuis en atelier van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens. Hier kun je zijn schilderijen bewonderen en meer te weten komen over zijn leven en werk.

 

Antwerpen heeft ook veel te bieden voor shoppers. De Meir is de bekendste winkelstraat van de stad en hier vind je winkels van grote internationale merken. Maar ook de zijstraten van de Meir zijn de moeite waard om te verkennen. Hier vind je kleine boetiekjes met unieke kleding en accessoires.

Als je honger hebt gekregen van al het sightseeing en shoppen, dan zijn er in Antwerpen tal van restaurants waar je heerlijke Vlaamse gerechten kunt proeven. Probeer bijvoorbeeld eens de Vlaamse stoverij, een stoofpotje van rundvlees in bier, of de Belgische frieten met mayonaise.

 

Al met al is Antwerpen een veelzijdige bestemming voor een vakantie. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, winkelen of lekker eten, deze stad aan de Schelde heeft voor ieder wat wils.

Beste plekken om te bezichtigen in Antwerpen.

Hotels in Antwerpen
Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een imposante gotische kerk gelegen in het hartje van Antwerpen. De bouw van de kathedraal startte in 1352 en duurde maar liefst 170 jaar. Het resultaat is een majestueuze kathedraal van maar liefst 123 meter hoog en 28 meter breed. De kathedraal herbergt talrijke kunstwerken van beroemde schilders zoals Rubens, Van Dyck en Jordaens. Het meest bekende werk is ongetwijfeld de “Kruisafneming” van Rubens, dat zich bevindt in de kooromgang. De kathedraal is een belangrijke toeristische trekpleister van Antwerpen en kan dagelijks bezocht worden. Het is een indrukwekkende ervaring om onder de hoge gewelven te wandelen en de prachtige kunstwerken te bewonderen.

Hotels in Antwerpen
Het Rubenshuis

Het Rubenshuis.

Het Rubenshuis in Antwerpen is een prachtig gerestaureerd huis van de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens. Het huis werd gebouwd in de 17e eeuw en werd gebruikt als woonhuis en atelier voor de kunstenaar. Vandaag de dag is het huis opengesteld voor het publiek als museum en galerie. Bezoekers kunnen de privévertrekken van Rubens bewonderen, evenals een indrukwekkende verzameling kunstwerken van de meester en zijn tijdgenoten. De tuinen rondom het huis zijn ook een bezoek waard. Het Rubenshuis is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de kunst en cultuur van Antwerpen.

Hotels in Antwerpen
Het standbeeld van Brabo

Het standbeeld van Brabo.

Het standbeeld van Brabo in Antwerpen is een iconisch beeld dat symbool staat voor de stad en haar geschiedenis. Het beeld is gelegen op de Grote Markt van Antwerpen en toont een stoere man die een hand afsnijdt van een reus genaamd Druon Antigoon. Het verhaal gaat dat Druon Antigoon de tolheffing in de Schelde aan schippers oplegde en hen de hand afhakte als zij niet betaalden. Brabo nam het op voor de schippers en hakte op zijn beurt de hand van de reus af. Het beeld van Brabo werd in 1887 geplaatst en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk symbool voor de stad Antwerpen en haar geschiedenis.

Onze partners voor hotels in Antwerpen.